Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwembadoverkapping

Met een zwembadoverkapping haal je het maximum uit je zwembad. Er vallen geen bladeren meer in en ook tijdens regen of koudere dagen kan je heerlijk zwemmen. Lees hier meer over de mogelijke realisaties en materialen en ontdek de prijs voor een zwembadoverkapping.

Ga snel naar: prijsmateriaal voor dak – offerte ontvangen

 

Voordelen

Dankzij een zwembadoverkapping kan je veel vaker en langer zwemmen. De zon die op het glas van de overkapping schijnt, warmt het water wat op en omdat het water afgeschermd is van wind, zal het minder snel afkoelen.

Tijdens hete zomermaanden beschermt de overkapping tegen schadelijk UV-stralen. Deze niet-rechtstreekse blootstelling aan de zon is veel gezonder voor je huid. Bovendien verlaag je zo ook het risico op een zonneslag.

 

 

1. Vrijstaande zwembadoverkapping

Een vrijstaande overkapping wil zeggen dat die niet vast hangt aan een gevel. Wanneer je zwembad in het midden van je tuin staat, kan je hier zeer eenvoudig een vrijstaande zwembadoverkapping over plaatsen. Je kan er ook voor kiezen om slechts een deel van je zwembad te overkappen. Zo kies je op het moment zelf of je graag in de zon of in de schaduw zwemt.

Heb je een lounge gedeelte of stoeltjes naast je zwembad staan? Dan kan je deze uiteraard mee overkappen. Wens je een soort poolhouse te creëren? Overkap dan enkel het losse zit- en lounge gedeelte! Je kan hier gratis een prijs op maat ontvangen voor jouw vrijstaande zwembadoverkapping.

 

vrijstaande zwembadoverkapping

 

2. Vast aan huis

Wanneer je zwembad in het verlengde van je terras of koer is geplaatst, is het handig om de overkapping door te voeren tot aan je gevel. Zo kan je er nog andere spullen onder kwijt die niet nat mogen worden en creëer je extra woonruimte. Je zwembadoverkapping is dan eigenlijk een uitgebreide terrasoverkapping. Wanneer je de overkapping van deuren voorziet krijgt die alle eigenschappen van een veranda. Op die manier maak je van je buitenzwembad een binnenzwembad. Je kan hier gratis een prijs op maat ontvangen voor jouw zwembadoverkapping.

 

vaste zwembadoverkapping

 

 

Zwembadoverkapping prijs per materiaal

1. Houten overkapping

Met een overkapping uit hout zorg je voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. Door het hout te impregneren is het beschermd tegen vocht en andere weersomstandigheden. Bovendien is hout eenvoudig bewerkbaar dus je kan het altijd overschilderen wanneer je van kleur of stijl wilt veranderen. Hout dat buiten staat krijgt vele weersomstandigheden te verduren, daarom ga je best voor hout met een goede duurzaamheidsklasse (hoe lager de klasse hoe langer het hout zal meegaan). Als houtsoort kies je best voor geïmpregneerd hout of voor hardhout zoals padouk of bankirai.

Prijs: vanaf €1000 exclusief plaatsing.

 

2. Aluminium overkapping

Een zwembadoverkapping uit aluminium gaat een leven lang mee. Aluminium is een uiterst sterk materiaal en kan daarom zeer slank toegepast worden. Zeker wanneer je het dak – en eventuele muren – met glas gaat afwerken, geniet je van een zeer esthetische overkapping. Profielen uit aluminium vergen nauwelijks onderhoud en zijn tegen alle weersomstandigheden bestendig.

Prijs: vanaf €1200 exclusief plaatsing.

 

3. PVC overkapping

De profielen voor de overkapping kunnen ook uit kunststof of PVC gemaakt worden. PVC heeft zo goed als geen onderhoud nodig wat het een zeer gebruiksvriendelijk materiaal maakt. In tegenstelling tot aluminium is PVC minder sterk. Bij grote overspanningen zoals voor glas, moeten de profielen dikker gemaakt worden en elkaar sneller opvolgen. PVC is gemakkelijk te plaatsen en heeft net als de andere materialen goede winddichte en isoleerde eigenschappen.

Prijs: vanaf €900 exclusief plaatsing.

 

Benieuwd naar een prijs op maat voor jouw project?
✓ Ontvang hier gratis vrijblijvende offertes van verschillende vakmannen uit je buurt.

 

zwembadoverkapping

 

Glas of platen als dak?

Het dak van een overkapping wordt het vaakst met glas afgewerkt maar je kan ook gaan voor polycarbonaat platen. Deze platen zijn goedkoper dan glas en door hun lichte gewicht kunnen ze grote overspanningen dragen. De platen zijn zowel in matte als in heldere uitvoeringen beschikbaar. Het nadeel van deze platen is dat regen veel lawaai zal maken op dit materiaal. Bovendien worden ze gemakkelijk vuil en zijn ze minder makkelijk schoon te maken dan glas.

Een overkapping met een glazen dak heeft een meer luxueuze uitstraling. Glas dempt gemakkelijker het geluid dus regen of hagel storen jouw zwemmoment niet. Glas heeft een hele lange levensduur en is gemakkelijk schoon te maken. Om te voorkomen dat het veel te warm gaat worden in de zomer, kan je kiezen voor zonwerend glas. Dit type laat het licht nog volledig door, maar niet de warmte. Zonwerend glas is hoogredementsglas. Hiermee wordt in de zomer de warmte buiten gehouden en in de winter het warmteverlies beperkt.

Het is een persoonlijke keuze of je gaat voor zonwerend glas of niet. De ene heeft het graag koeler terwijl de andere juist geniet van de warmte die de zon produceert door het glas. Zo zal het ook aangenamer warm zijn om te zwemmen in niet verwarmd water.

 

Offertes voor een zwembadoverkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers