Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasoverkapping lamellen: info & prijzen

Wil je buiten op het terras kunnen zitten zonder dat je afhankelijk bent van de weersomstandigheden? Dankzij een terrasoverkapping met lamellen bepaal je zelf op elk moment hoeveel wind en zon je wil. Dit type overkapping tilt je buitenervaring naar een hoger niveau: het combineert elegantie met gebruikscomfort en bescherming. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen, mogelijkheden en prijzen van een terrasoverkapping lamellen.

Wil je een lamellen overkapping laten plaatsen door een vakman? Ontvang gratis offertes.

 

terrasoverkapping lamellen Wat is een lamellen terrasoverkapping?

Terrasoverkappingen zijn normaal gezien ofwel open ofwel gesloten. Het kan echter ook anders: een overkapping met lamellen biedt het allebei! Deze overkapping staat je toe om het hele jaar door van je terras te genieten. Het dak van de overkapping bestaat uit verschillende aan elkaar gekoppelde lamellen, meestal van aluminium of hout. Je kan de lamellen inschakelen op een stand naar keuze; ze kunnen maximaal 160° om hun eigen as draaien.

De kantelbare lamellen worden handmatig of met een afstandsbediening bestuurd. Op die manier bepaal je gemakkelijk zelf de hoek en richting van de lamellen. Zo kun je de lichtinval en ventilatie bepalen én je houdt er regen mee weg.

 

De overkapping is uitgerust met geïntegreerde afvoergoten om regenwater af te voeren. De lamellen hebben een breedte tussen 16 en 21 centimeter. Oppervlaktes tot 7  kunnen met lamellen overspannen worden, al zijn grotere systemen ook mogelijk op aanvraag.

 

Voor- en nadelen van een terrasoverkapping met lamellen

Een terrasoverkapping met lamellen oogt erg esthetisch en uniek. Dankzij het minimalistisch ontwerp, komt de overkapping bij élke tuin en woningstijl uitstekend tot zijn recht. Indien je steeds maximaal van je tuin en de buitenlucht wil kunnen profiteren zonder te moeten investeren in een veranda, is deze overkapping een uitstekend alternatief. Bovendien komen hier geen verbouwingen aan te pas. Daarnaast biedt de overkapping nog een heleboel andere voordelen. We zetten de voornaamste voor- en nadelen op een rijtje:

 

VoordelenNadelen
Je kan de hoeveelheid binnenvallend licht (zon) gemakkelijk zelf regelen, net zoals de windHoewel je de lamellen kan openen, zal er altijd wel wat lichtverlies zijn (schaduwplekken)
De overkapping leent zich tot elk weertypeEen lamellen overkapping is doorgaans duurder dan andere overkappingen (door de automatisatie)
Tijdens de zomer kan je in de schaduw zitten maar tegelijk ook van de blauwe lucht genieten
Je kan deze 'buitenkamer' naar wens inrichten (allerlei extra opties zoals een heater)
Volledig waterdicht bij sluiting
In alle kleuren verkrijgbaar
Warmte kan 's avonds minder snel ontsnappen dankzij de lamellen
Goedkoper dan een veranda en sneller te plaatsen
Een terrasoverkapping met lamellen laten plaatsen door een erkende firma in jouw omgeving? Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes op maat te ontvangen.

 

Mogelijkheden terrasoverkapping lamellen

Naast terrasoverkappingen met kantelbare lamellen bestaan er tegenwoordig ook al overkappingen met uitschuifbare kantelende lamellen. De lamellen kunnen dus niet enkel open of dicht gedraaid worden, maar ook volledig opzij geschoven worden. Bij deze nieuwste uitvoering is de zon- en lichtinval maximaal en hoef je geen schaduw meer te hebben als je dat niet wil. De plaatsing is op diverse manieren mogelijk: vrijstaand, bevestigd tegen de gevel of ingebouwd tussen twee muren. Je kan kiezen voor een constructie met houten lamellen, aluminium lamellen of zelfs polycarbonaat. De alu overkappingen zijn leverbaar in alle kleuren en af te werken met een gladde coating of structuurcoating.

 

Extra opties terrasoverkapping lamellen

Er zijn bovendien een heleboel extra’s waarmee je de overkapping naar wens mee kan uitbreiden. Zo kun je de lamellen overkapping volledig personaliseren op maat van jouw noden. De profielen of lamellen van de overkapping kunnen onder meer worden uitgerust met LED-verlichting om de nodige sfeer te creëren ’s avonds. Je kan deze dan eveneens met dezelfde afstandsbediening aan- of uitzetten.

Wens je daar ook nog verwarming bij om op koudere momenten gezellig buiten te blijven vertoeven? Ook dat kan perfect, bijvoorbeeld in de vorm van een designbalk met geïntegreerde verwarming. Ook luidsprekers zijn probleemloos in de overkapping in te werken, zodat je te allen tijde van een streepje muziek kan genieten.

 

De zijkanten

Wil je van de overkapping een echte buitenkamer maken en ook de zijkanten wind- en of waterdicht afsluiten? Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden:

  • (Windvaste) screens: een screendoek is een verticaal type windvaste zonwering. Bij te veel zon of wind haal je eenvoudigweg het screen naar beneden en zit je heerlijk beschut. De screens zijn nog een beetje doorlatend, zodat je het zicht op de tuin niet verliest. Er bestaan ook transparante screens indien je enkel de wind wil tegenhouden. De screens kunnen netjes in de overkapping geïntegreerd worden. Een screen van 2×2 meter kost €500 à €1200.

 

  • Glazen schuifdeuren of schuifpanelen: ben je meer gewonnen voor het idee van een schuifdeur? Ook dat kan. Hiermee kun je de wind volledig afweren, maar toch nog perfect naar buiten kijken. Wil je wat koele wind naar binnen laten, dan kun je de deuren naar wens openschuiven.

 

Hoeveel kost een lamellen overkapping?

Prijzen van een terrasoverkapping met lamellen kunnen sterk variëren. Zo kun je een overkapping laten maken die binnen jouw budget past. De prijs hangt bijvoorbeeld af van de grootte van de overkapping, het gebruikte materiaal, de wijze van bediening, eventuele extra opties, enzovoort. We kunnen wel een oriënterend prijsvoorbeeld meegeven. Voor een vrijstaande overkapping (7×5 meter en een hoogte van 2,5m) met elektrisch bedienbare aluminium lamellen zal je ongeveer €5500 betalen. Een standaard overkapping met lamellen van polycarbonaat (5 op 3 meter) kan je al krijgen voor €3000 à €3500.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers