Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasoverkapping in hout: prijs & mogelijkheden

Een terrasoverkapping in hout oogt authentiek en straalt warmte uit. Het past zowel in landelijke als moderne woningen. Ontdek hier de voordelen, mogelijkheden en prijzen van houten terrasoverkappingen.

 

Waarom kiezen voor een overkapping in hout?

terrasoverkapping in hout + Warme uitstraling: hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling

+ Overschilderbaar: het is makkelijk te verven, waardoor je om de paar jaar kan veranderen van look.

+ Ecologisch: overkappingen uit hout zijn ecologisch het meest verantwoord. In tegenstelling tot andere materialen, laat je hiermee de kleinste voetafdruk na.

+ Universeel: hout is een natuurlijk materiaal met een universele uitstraling. Dit maakt dat het in principe bij elke stijl past. Zowel landelijke als moderne woningen passen perfect bij houten terrasoverkappingen.

 

Mogelijke houtsoorten

Voor een terrasoverkapping in hout gebruikt men doorgaans twee verschillende materialen: hardhout en geïmpregneerd hout. Hout voor terrasoverkappingen moet vooral bestand zijn tegen vocht. Daarom komen slechts een paar soorten hiervoor in aanmerking.

 

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout zijn vaak inheemse houtsoorten. Ze worden geïnjecteerd met speciale beschermende vloeistoffen, zodat houtrot onmogelijk wordt. Daardoor zijn ze bestand zijn tegen vocht en schimmels. Toch kan je oliën of beitsen om de 2 à 3 jaar niet uitsluiten.

Voorbeelden: kastanjehout of dennenhout.

 

Hardhout

Hardhout zijn meestal tropische houtsoorten. Ze zijn van nature bestand tegen vocht en schimmels omdat ze gekweekt worden in vochtige omgevingen. Daarom hoef je deze overkappingen ook niet meer te impregneren of te vernissen. Deze tropische soorten zijn duurder, maar wel vele malen sterker dan inheems geïmpregneerd hout. Daarnaast is hardhout een natuurlijke en milieuvriendelijkere keuze, omdat ze onbehandeld is. Hardhout gaat ongeveer 25 jaar mee.

Voorbeelden: mahonie, afrormosia, of bankirai.

 

Terrasoverkapping hout: prijs

Een terrasoverkapping in geïmpregneerd hout begint vanaf 850 euro. Een terrasoverkapping in hardhout, begint vanaf 2000 euro. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

overkapping in hout

 

Onderhoud

Hout is een materiaal dat onderhoud vereist. Al is dit uiteraard ook afhankelijk van het soort hout. Naar hardhout heb je in principe weinig omkijken. Geïmpregneerd hout zal je periodiek moeten oliën of beitsen.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers