Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasoverkapping prijs 2024

Met een terrasoverkapping kan je nog meer genieten van het buitenleven. Ze biedt bescherming tegen de zon en de regen. Terrasoverkappingen zijn onder meer beschikbaar in aluminium, hout en glas. Hier vind je de terrasoverkapping prijs per materiaal.

 

Terrasoverkapping prijs per materiaal

aluminium terrasoverkapping Aluminium

Aluminium is een materiaal dat beschikbaar is in vele kleuren en niet veel onderhoud vereist. Meestal is het gepoedercoat, waardoor het goed beschermd is tegen de invloeden van het weer. Bij terrasoverkappingen uit aluminium zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kan het aluminium frame voorzien worden van een dak uit glas, polycarbonaat of gewoon een doek. Glas zorgt voor een luxueuze uitstraling en is makkelijk schoon te maken. Polycarbonaat is een stevig materiaal waarmee je grote afstanden kan overspannen. Een doek is vrij goedkoop en is erg gezellig in de zomer. Aluminium is trouwens ook een populair materiaal voor carports.

Aluminium terrasoverkapping prijs: 1200 à 5000 euro

Klik hier voor meer info over overkappingen uit aluminium.

 

houten terrasoverkapping Houten terrasoverkapping prijs

Houten terrasoverkappingen passen bij zowat elke woonstijl. Met hout kies je voor een materiaal met een warme en authentieke uitstraling. Een van de voordelen van een terrasoverkapping uit hout is dat hout een makkelijk overschilderbaar materiaal is. Als je een nieuwe look wil voor je overkapping, kan een nieuw laagje verf al heel wat verschil maken. Het onderhoud hangt af van de houtsoort die je kiest. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor geïmpregneerd hout, dat regelmatig moet geolied of gebeitst worden, of voor hardhout, dat minder onderhoud vereist. De keuze van het hout zal ook sterk de prijs beïnvloeden.

Prijs: overkapping met geïmpregneerd hout vanaf 850 euro, met hardhout vanaf 2000 euro

Klik hier om meer te weten te komen over houten overkappingen.

 

glazen terrasoverkapping Glazen terrasoverkapping prijs

Een terrasoverkapping uit glas is stevig, eenvoudig te reinigen en zorgt voor een luxueuze look. Het glas zal het geluid van neerslag wat dempen, wat bij kunststof minder het geval is. Je kan ook kiezen voor zijwanden uit glas. Op die manier behoud je het uitzicht, maar zit je wel beschermd tegen de wind. Een nadeel aan glazen overkappingen is dat het bij veel zonneschijn al snel heel erg warm kan worden onder het glazen dak. Daarom is het aangeraden om bij een glazen overkapping ook te investeren in zonwering. Dit kan in de vorm van screens zijn, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor zonwerend (hoogrendements)glas.

Glazen terrasoverkapping prijs: 3000 tot 7000 euro

Wil je meer weten over glazen overkappingen? Klik dan hier.

 

Wil je een terrasoverkapping laten plaatsen door een vakman? Via de offerteservice van overkappingen.be kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionals. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Welk materiaal kiezen?

Het materiaal van een overkapping bepaalt sterk het uitzicht van je terras. De keuze voor een bepaald materiaal voor de overkapping van je terras zal onder meer afhangen van je persoonlijke wensen en het budget. Als je voor de goedkoopste oplossing wil gaan, kies je best voor een overkapping in geïmpregneerd hout. Wil je wat meer luxe, dan is glas zeker een optie. Als je op zoek bent naar een overkapping met veel mogelijkheden qua uitvoering en afwerking, dan kan je zeker overwegen om voor een aluminium overkapping te gaan.

 

Terrasoverkapping prijs vergelijken

Als je overweegt een overkapping voor je terras aan te schaffen, dan is het aangeraden om prijzen te vergelijken. Op die manier kan je zelf uitmaken wat de interessantste aanbieding is.

De hierboven vermelde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Extra’s zoals zonwering, verlichting en verwarming kunnen de prijs nog doen oplopen. Ben je benieuwd naar de terrasoverkapping prijs op maat van jouw project? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers