Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deuroverkapping

Volledig natgeregend worden terwijl je de sleutels van je deur zoekt? Het is voorgoed verleden tijd met een deuroverkapping, ook deurluifel genoemd. Een deurluifel zorgt bovendien voor een esthetische meerwaarde voor je woning of bedrijf. Welke mogelijkheden bestaan er? Hoeveel kost een overkapping aan je deur ongeveer? En kies je beter voor een standaardmodel of een deurluifel op maat? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar: materialenuitvoeringenstandaard of op maat?prijsaandachtspuntenoffertes

 

Waarom een deuroverkapping / deurluifel plaatsen?

Zowel voor een woning als een bedrijf heeft een deurluifel tal van voordelen. Met zo’n overkapping zorg je ervoor dat…

 • je gasten, klanten en uiteraard ook jijzelf nooit meer kletsnat worden aan de deur.
 • je gevel meer uitstraling en een extra uitnodigende blikvanger krijgt.
 • je deur is beschermd tegen de schadelijke invloed van UV-straling.
 • je als bedrijf een goede, professionele indruk maakt bij je klanten.

TIP: wil je zelf een deurluifel plaatsen? Je vindt een goed overzicht van de mogelijkheden in de webshop. Ben je eerder op zoek naar een deuroverkapping op maat? Dan kan je gratis offertes ontvangen bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Mogelijke materialen

De zoektocht naar een afdak voor je voordeur begint meestal met de keuze van het materiaal. Je kan kiezen uit de volgende 3 opties:

 

1) Houten deurluifels

Dergelijke luifels geven je gevel een warme, natuurlijke uitstraling. De keerzijde van die medaille is het intensievere onderhoud. Wil je lang kunnen genieten van die authentieke look? Dan moet je het hout regelmatig afschuren en verven, vernissen of beitsen.

 

2) Aluminium deurluifels

Deze luifels zijn licht, slank en modern van uitstraling. Bovendien hebben ze een lange levensduur en vergen ze amper onderhoud. Ze zijn ook goedkoper dan een deuroverkapping in smeedijzer.

 

3) Smeedijzeren deurluifels

Deze luifels zijn de duurste optie. Een deuroverkapping in smeedijzer is dan ook enorm sterk en elegant. Dit traditionele materiaal heeft ook een tijdloze uitstraling.

 

Denk ook aan de dakbedekking!

Naast het materiaal van de profielen en de dragers is er natuurlijk ook het materiaal van de dakbedekking van je deurluifel. Daarbij kan je onder meer kiezen uit (plexi)glas en een stevige kunststof als polycarbonaat.

 

 

Uitvoeringen deuroverkapping

Het materiaal van je deuroverkapping is slechts 1 knoop die je moet doorhakken. Daarnaast zijn er ook nog verschillende mogelijkheden op vlak van…

 • Kleur: er bestaat een brede waaier aan RAL-kleuren. Kortom, je kan de tint kiezen die het beste past bij jouw gevel.
 • Afmetingen: er bestaan verschillende standaard afmetingen qua hoogte, lengte en breedte, maar ook een deurluifel op maat is mogelijk.
 • Stijl: je kan kiezen voor een traditionele, landelijke look, maar ook voor een ultramodern, strak design.
 • Vorm: hou je van een traditionele uitstraling? Ga dan voor een gebogen luifel aan je voordeur of een overkapping in een piramidevorm. Eerder voorstander van een moderne look? Dan past een rechte overkapping wellicht meer bij jou.

Belangrijk: een overzicht van alle mogelijkheden? Neem dan zeker een kijkje in de webshop. Liever een deuroverkapping op maat? Ontvang gratis offertes via onze offertepagina.

 

 

Standaard deuroverkapping of op maat?

Je kan zowel een standaard deuroverkapping kopen als een deurluifel op maat laten maken. Wat de beste keuze is voor jouw situatie? Dat hangt af van verschillende factoren. We zetten er enkele op een rij:

 1. Standaard deuroverkapping

  Heb je een beperkter budget? En ben je zelf handig genoeg om een luifel te bevestigen aan je gevel? Dan kan je gerust kiezen voor een standaard model. Hier is de keuzevrijheid wel beperkter op vlak van materialen, kleuren en vormen.

  → TIP: op zoek naar een standaard deurluifel? Grasduin dan zeker eens door de webshop.

 2. Deuroverkapping op maat

  Wil je een overkapping die vlekkeloos aansluit bij de rest van je gevel, zowel op vlak van materiaal, stijl, vorm, kleur als afmetingen? En heb je daar ook een groter budget voor? Dan laat je beter een deurluifel op maat maken door een erkende vakman. Hier is de keuzevrijheid veel groter. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je deurluifel eruitziet.

  → TIP: ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

 

 

Deurluifel prijs

De kostprijs voor deuroverkappingen hangt vooral af van de keuze voor een standaard model of een model op maat. Daarnaast spelen uiteraard ook de materialen en de afmetingen een rol. Een kort overzicht:

 • Standaard deurluifel: er bestaan al luifels met een dakbedekking van polycarbonaat vanaf ongeveer 50 euro, incl. btw en excl. plaatsing. Wil je een beter zicht krijgen op de prijzen van verschillende modellen, materialen en afmetingen? Neem dan een kijkje in de webshop.
 • Deurluifel op maat: hier is het moeilijker om een richtprijs te geven. Alles hangt af van je eigen situatie en wensen. Ga je voor smeedijzer of aluminium? Wat zijn de precieze afmetingen? Wil je je deurluifel afwerken met steunpalen of led-verlichting? Het speelt allemaal mee bij de uiteindelijke prijs. Benieuwd naar een richtprijs voor jouw project? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes via onze offerteservice.

 

 

Aandachtspunten deuroverkapping

Van plan om een deuroverkapping te (laten) plaatsen? Voor een fraai en duurzaam eindresultaat hou je best rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Op maat van je woning: niet alleen de afmetingen van je luifel moeten passen bij je deur. Ook qua materiaal, vorm, kleur, … moet de luifel in harmonie zijn met de rest van je woning.
 • Correcte plaatsing: zorg ervoor dat de deurluifel correct geplaatst en stevig bevestigd is tegen je gevel. Want je wil uiteraard vermijden dat je luifel zou loskomen bij felle rukwinden.
 • Duurzame materialen: een deuroverkapping moet goed bestand zijn tegen schadelijke UV-stralen, vrieskou, regen en wind. Kies daarom voor duurzame, kwaliteitsvolle materialen.

 

Laat je adviseren door een vakman!

Wil je zeker zijn van de perfecte deurluifel voor jouw woning? Een vakman kan je advies op maat geven. Wil je prijzen, maar ook materialen, kleuren en afwerkingsmogelijkheden vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een deuroverkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers