Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Landelijke overkapping: uitvoeringen & inspiratie!

Wil je je binnen- en buitenomgeving met elkaar laten versmelten? En is je woning gebouwd in een landelijke stijl? Dan is het niet meer dan logisch om na te denken over een landelijke overkapping. Maar hoe creëer je nu zo’n vrijstaande pergola of terrasoverkapping in landelijke stijl? En wat met de gemiddelde prijzen voor zo’n project? Hier lees je er meer over en doe je de nodige inspiratie op!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Landelijke overkapping: prijs
Voordelen van een vakbedrijf
4 inspirerende voorbeelden
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Wat kenmerkt een landelijke overkapping?

Woon je in een rurale gemeente met veel groen? En ben je fan van die typisch Engelse cottagestijl? Dan zal een overkapping met een landelijk karakter bij jouw woning helemaal tot haar recht komen. Dankzij zo’n constructie geniet je niet alleen veel meer van je tuin, het voegt ook extra cachet en stijl toe aan je woning. Zo’n overkapping met een landelijke touch kenmerkt zich door deze elementen:

 • Houten constructie: materialen als aluminium en kunststof zijn ideaal voor een moderne overkapping. Hou je eerder van een rustieke uitstraling? Dan werkt een vakbedrijf doorgaans met houtsoorten als eik, essen, douglas, …
 • Vooral natuurproducten: een pastorale cottage stijl is helemaal in harmonie met de omliggende natuur. Daarom kiest een ervaren plaatser bijna uitsluitend voor natuurproducten. Denk naast het hout ook aan keramische dakpannen voor een zadeldak, een vloer van natuursteen, …
 • Fraai dakgebinte en dakbeschot: bij een overkapping met een hellend dak zijn het houten dakgebinte en het dakbeschot vaak dé parel aan de kroon van de overkapping. Zeker als je kiest voor een fraaie hardhoutsoort als eiken of populier.
 • Rustieke, traditionele details: minimalisme vloekt nogal met een rustieke stijl. Bij een overkapping in landelijke stijl vind je dus minder strakke lijnen en meer gebogen elementen en traditionele accenten. Denk bv. aan een overkapping in die typische boerderijstijl.

Een landelijke overkapping laten maken? Meerdere vakbedrijven luisteren graag naar jouw wensen en maken vrijblijvend een ontwerp op maat op. Zo krijg je onmiddellijk een beeld van hoe jouw project eruit kan zien. Vergelijk nu gratis adviezen & prijzen!

landelijke overkapping

 

Mogelijke uitvoeringen van landelijke overkappingen

Met een overkapping creëer je moeiteloos een extra leefruimte buitenshuis. Je bent beschermd tegen de weerelementen en geniet in stijl van je tuin. Die stijl kan eerder modern en strak zijn, maar dus ook landelijk en rustiek. Bij die laatste optie kan je kiezen uit de volgende uitvoeringen:

 

1. Materialen

Een terrasoverkapping in hout oogt het meest landelijk. De meeste vakspecialisten zullen dus werken met duurzame houtsoorten voor jouw project. Heb je voldoende budget? Dan kies je best voor hardhout als eik, essen, padouk, … Ook zachte houtsoorten als douglas, grenen of vuren zijn mogelijk. Die laatste zijn goedkoper, maar ook iets minder duurzaam dan hardhout.

 

2. Dakafwerking

Bij een landelijke stijl zie je minder dakafwerkingen in metaal, polycarbonaat of met lamellen die je kan openen en sluiten. Bij een plat dak werken vakbedrijven vaak met EPDM. Nog rustieker is om te kiezen voor een overkapping met een hellend dak. Dan kan een expert bv. werken met dezelfde dakpannen als die van je woning of zelfs met een rieten dak.

 

3. Type overkapping

Kies je voor een landelijke overkapping aan je huis? Dan is het een grote meerwaarde om bepaalde elementen uit je woning mee te nemen in het ontwerp. Zo creëer je een prachtige eenheid tussen je huis en je overkapping. Ook een vrijstaande overkapping in landelijke stijl verder in je tuin is zeker mogelijk. Denk bv. aan een luxueus tuinhuis met een luifel. Zo koppel je extra opslagruimte aan een heerlijke plek om in de schaduw te vertoeven op zonnige dagen.

 

4. Extra opties

In welke mate je je overkapping laat afwerken, bepaal je helemaal zelf. Je kan het erg basic houden om de kosten te drukken, maar er zijn ook tal van extra opties voor meer comfort. Denk bv. aan verwarming om ook op koudere dagen te genieten van je nieuwe favoriete oase van rust. Ook zijwanden, zonwering, … kan je perfect integreren in jouw overkapping.

 

TIP: laat jouw gedroomde overkapping samenstellen door een expert!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de landelijke overkapping in jouw tuin? Neem dan zeker contact op met meerdere geschikte vakbedrijven actief in jouw buurt. Afhankelijk van jouw wensen kunnen ze je meerdere prefab-ontwerpen tonen of bespreken wat mogelijk is qua maatwerk. Bovendien krijg je ook onmiddellijk een idee  van de richtprijzen voor de verschillende ontwerpen.

Meerdere ontwerpen gratis vergelijken? Kom nu dan in contact met gespecialiseerde vakbedrijven in jouw buurt via onze offerteservice!

 

Landelijke overkapping: prijs

De prijs voor een landelijke overkapping verschilt sterk volgens de keuzes die je maakt qua afmetingen, materialen, luxeniveau, … Voor een basic overkapping aan huis beginnen de prijzen al vanaf 2.500 euro (excl. bw en incl. plaatsing). Kies je voor duurder hardhout en een overkapping met een grotere oppervlakte? Dan kan die prijs makkelijk oplopen tot 15.000 à 25.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

Vrijblijvend prijzen vergelijken voor jouw project? Vraag dan zeker meerdere offertes aan bij gespecialiseerde vakbedrijven via onze offerteservice. Zo krijg je niet enkel zicht op die richtprijzen, maar ook op de mogelijke uitvoeringen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

overkapping landelijk

 

Voordelen van een ervaren vakbedrijf

Er bestaan ook goedkopere bouwpakketten voor overkappingen die je zelf kan monteren. Wil je echter zeker zijn van een duurzaam eindresultaat? Dan werk je beter samen met een ervaren vakbedrijf. Zulke experten zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van traditionele overkappingen in een landelijke stijl. Bovendien vergt zo’n houtskelet aan- of bijgebouw de nodige ervaring en vakkennis. Zo kan je rekenen op…

 

 • Advies op maat: wat is de ideale locatie voor een overkapping in jouw tuin? Ga je beter voor een landelijke overkapping aan huis of voor een vrijstaand bijgebouw? Wat zijn de meest geschikte materialen op basis van jouw budget? Een vakbedrijf adviseert je van ontwerp tot plaatsing.
 • Gedetailleerd ontwerp: vakspecialisten tonen je graag alle opties voor jouw overkapping. Van prefab elementen tot puur maatwerk: voor elke woning zijn er talloze ontwerpen mogelijk. Je kan bv. kiezen uit modellen in een catalogus, maar sommige experts kunnen ook meerdere voorbeelden samenstellen met 3D-ontwerpen.
 • Hoogwaardige materialen: van het hout voor de draagstructuur tot de dakpannen of de tegels uit natuursteen… Een vakbedrijf werkt enkel met de meest kwalitatieve materialen om je een optimaal eindresultaat voor vele jaren te garanderen.
 • Correcte plaatsing: een expert zorgt voor een stabiele fundering en plaatst je overkapping volgens de regels van de kunst. Zowel een eenvoudig landelijk afdak als een groter, vrijstaand bijgebouw zijn een koud kunstje voor zo’n ervaren vakspecialist.

Meerdere vakbedrijven contacteren? Dat kan gratis en volledig vrijblijvend door gewoon het offerteformulier in te vullen. Begin nu met vergelijken!

 

4 inspirerende voorbeelden van landelijke overkappingen

Wil je eerst nog ideeën opdoen voor jouw terrasoverkapping in landelijke stijl of rustiek bijgebouw? Online vind je talloze voorbeelden en ook de catalogussen van vakbedrijven zijn ideaal om in te grasduinen. We zetten hieronder ook nog enkele opties op een rij:

 

INSPIRATIE 1: vrijstaande terrasoverkapping in landelijke stijl

terrasoverkapping landelijke stijl

Een terrasoverkapping hoeft niet tegen je gevel gemonteerd te zijn. Hier kozen de eigenaars voor een vrijstaande constructie los van de gevel, maar wel nog in de buurt van de woning. Het rustieke karakter schuilt in de robuuste houten palen en het open dak met houten latten.

 

 

INSPIRATIE 2: landelijke overkapping in de tuin

landelijke overkapping tuin

Ook met een kleine, landelijke overkapping in de tuin creëer je al een zalige plek om te relaxen. Hier gaat het om een basic constructie met 4 massieve houten palen en rode dakplaten. Zo hielden de eigenaars de kosten beperkt zonder in te boeten aan de rustieke uitstraling van hun landelijke overkapping.

 

 

INSPIRATIE 3: landelijk afdak tegen de gevel

landelijk afdak

Een terrasoverkapping met een landelijk karakter kan eventueel ook uit andere materialen dan hout bestaan. In bovenstaand voorbeeld gaat het om een metalen constructie met een dakbedekking van polycarbonaat. Zo’n eenvoudig ontwerp past bij de weelderige tuin en is ook ideaal als zonwering in de lente en de zomer.

 

 

INSPIRATIE 4: vrijstaande overkapping in boerderijstijl

overkapping boerderijstijl

Voor hun landelijke overkapping kozen deze eigenaars voor die typische boerderijstijl met rode dakpannen en een zwarte houten gevelbekleding. Ideaal als opslagplaats voor je tuinmateriaal als je grotere machines, hooi voor je dieren, … moet kunnen stockeren.

 

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers