Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne terrasoverkapping: materialen en inspiratie

Een moderne terrasoverkapping kan op verschillende manieren vormgegeven worden. Vaak zijn deze constructies een streling voor het oog en door het toevoegen van accessoires zoals verwarming of zijwanden worden ze een zalige plek om te vertoeven.

 

Op deze pagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen voor de plaatsing van een terrasoverkapping.

 

 

Materialen voor een moderne terrasoverkapping

Een overkapping van het terras kan uit verschillende materialen vervaardigd worden. Hier vind je een overzicht van enkele frequent gebruikte materialen:

 

moderne overkapping terras 1) Een moderne houten terrasoverkapping zorgt voor gezelligheid. Je kan houten terrasoverkappingen zelf overschilderen zodat ze passen bij de rest van je woning. Doorgaans kiest men voor geïmpregneerd hout of hardhout, het is hierbij vooral belangrijk dat de gekozen houtsoort bestand is tegen vocht. Prijs: vanaf 850 euro voor geïmpregneerd hout, vanaf 2000 euro voor hardhout.

 

2) Glas oogt erg chic en zorgt ervoor dat je volop kan genieten van het uitzicht. Bovendien is een moderne terrasoverkapping uit glas makkelijk schoon te maken. Een nadeel is wel dat het vrij snel erg warm kan worden onder een glazen overkapping. Daarom is zonwering zeker een interessante investering. Gemiddelde prijs: 3000 tot 7000 euro.

 

3) Aluminium is een stevig materiaal met een erg eigentijdse look. Een groot voordeel aan aluminium overkappingen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen. Voor een luxueuze toets kan je ze combineren met glas. Je kan dit type overkapping ook met polycarbonaat of een doek afwerken. Gemiddelde prijs: tussen 1200 en 5000 euro.

 

4) Zelfs door een eenvoudig doek tussen enkele palen te spannen kan je al een moderne terrasoverkapping creëren. Het grote voordeel hieraan is dat je het doek simpelweg kan opbergen. Bovendien is er ook meer keuze qua vorm en afmetingen. Prijs: doeken vanaf 20 euro, maar de plaatsing van constructies met palen en kwaliteitsdoeken kan al snel 300 euro kosten.

 

Wil je een overkapping voor het terras laten plaatsen door een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Moderne terrasoverkapping vrijstaand

Een terrasoverkapping hoeft niet per se tegen de woning gebouwd te worden. Met een vrijstaande overkapping creëer je een gezellige plek waar je langs alle kanten kan genieten van de pracht van je tuin. Ook hier behoren glas, hout en aluminium tot de meest gekozen materialen, maar ook ijzer behoort tot de mogelijkheden, zoals je op onderstaande foto kan zien. Aangezien je met een vrijstaande constructie zit, zal de wind meer invloed hebben. Daarom is het aangeraden om enkele zijwanden te voorzien voor extra beschutting.

 

vrijstaande terrasoverkapping modern

 

Accessoires voor een gezellige cocon in de tuin

Als je ten volle wil genieten van het tuinleven, kan je je moderne terrasoverkapping voorzien van enkele accessoires. Zonwering is bijvoorbeeld erg handig bij glazen overkappingen omdat het bij zonnig weer anders te snel te warm wordt onder de overkapping. Als beschutting tegen de wind kan je kiezen voor het plaatsen van zijwanden. Ook het installeren van terrasverwarming is een optie: dit zorgt ervoor dat het gezellig warm blijft onder de overkapping. Ten slotte kan je ook verlichting laten plaatsen onder de overkapping.

 

Inspiratie voor moderne overkappingen

Moderne terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en afmetingen. Hier vind je nog enkele mooie realisaties die je misschien wel op ideeën kunnen brengen voor je eigen tuin.

 

Onderstaande foto toont aan dat je met een simpel doek ook aangename en moderne terrasoverkappingen kan maken. Je kan er leuke constructies mee maken en je kan het doek ook snel opbergen.

moderne terrasoverkapping met doek

 

 

Op deze foto zie je een speciale constructie: een overkapping over een terras op een vijver. Op deze manier wordt een leuke cocon in de tuin gecreëerd: je zit goed beschut maar je kan toch volop genieten van de omgeving.

terrasoverkapping vijver

 

 

Hieronder zie je een moderne terrasoverkapping met strak lijnwerk. De kleur van de overkapping past goed bij de rest van de woning.

moderne terrasoverkapping

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers