Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terrasoverkapping met doek

Een terrasoverkapping met doek is erg praktisch. De overkapping zelf is vaak gemaakt uit hout of aluminium. De bijhorende waterdichte doeken zijn te verkrijgen in verschillende materialen en heel wat kleuren. Zo is er voor elke woning een perfecte match.

 

Voordelen van terrasoverkappingen met doek

 • Flexibel: je overkapping voor je terras met doek is aanpasbaar aan jouw noden. Je kan het doek inschuiven als je direct zonlicht wil. Met één druk op de knop ben je evengoed beschermd tegen die zelfde zon. Die flexibiliteit is het belangrijkste voordeel ten opzichte van de andere materialen.

 

 • Makkelijke bediening: de meeste overkappingen met doek kunnen elektrisch gestuurd worden. Met één druk op de knop bedien je je overkapping voor extra comfort.

 

 • Ruime afwerkingsmogelijkheden: de zonwerende doek bestaat in heel wat RAL-kleuren en afwerkingen. Terrasoverkappingen in hout of aluminium zijn vaak de basis. Heel wat extra opties zoals, led-verlichting, verwarming, luidsprekers en windschermen zijn mogelijk.

 

 • Slank design: een overkapping van een terras met doek oogt vaak heel slank en strak. Zeker als je kiest voor een terrasoverkapping met aluminium.

 

 • Contact met natuur: overkappingen met doek geven meestal een groter gevoel van contact met de natuur, in vergelijking met andere overkappingen.

 

Prijs per materiaal

Kies je voor hout of aluminium? Elk materiaal heeft voor- en nadelen. De prijs van een terrasoverkapping met doek wordt bepaald door het materiaal en opties zoals led-verlichting, waterdichte doeken, verwarming, elektrische bediening etc. Om een goed beeld te krijgen, is het goed om een offerte op maat aan te vragen.

 

terrasoverkapping hout doek Terrasoverkapping hout met doek

Hout als materiaal oogt warm en authentiek. Houten terrasoverkappingen met doek zijn sfeervol. Daarnaast ogen ze ook een tikkeltje stoer. Door hun natuurlijke uitstraling passen zijn ze ideaal voor landelijke woningen. Maar ook bij moderne woningen brengen ze heel wat sfeer.

Vanaf prijs: Basiskwaliteit standaardmodel: € 2000. Maatwerk met kwaliteitsmaterialen: vanaf € 7000.

 

Vraag offertes voor houten terrasoverkapping met doek

 

 

terrasoverkapping doek Terrasoverkapping aluminium doek

Aluminium overkappingen met doek zijn erg slank en ogen bijzonder strak. Ze zijn vaak gepoedercoat. Hierdoor zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ze zijn in allerlei RAL-kleuren te verkrijgen. Vaak zijn ze elektrisch te bedienen, waardoor je ze vanaf afstand kan openschuiven met een afstandsbediening.

Vanaf prijs: basiskwaliteit standaardmodel: € 3000. Maatwerk met kwaliteitsmaterialen: vanaf € 9000.

Vraag offertes voor aluminium terrasoverkapping met doek

 

Soorten doeken

De doeken zijn te verkrijgen in verschillende materialen en kleuren. De keuze is erg persoonlijk en afhankelijk van het budget.

 

Kleuren & strepen

De doeken voor terrasoverkappingen zijn te verkrijgen in een ruim assortiment aan RAL-kleuren. Hiermee kan je de terrasoverkapping een persoonlijke touch geven. Daarnaast zorg je er ook voor dat de overkapping goed past bij je woning. Ook strepen in verschillende kleuren zijn perfect mogelijk.

 

Materiaal

De doeken voor overkappingen zijn gemaakt uit acryl of polyester. Acryl is erg kleurvast en biedt een goede bescherming tegen uv-stralen. Het is ook makkelijk te onderhouden. Polyester is dan weer beter bestand tegen wind en regen.

 

Waterdicht

In de typische Belgische weersomstandigheden is het altijd goed om te kiezen voor een terrasoverkapping met een doek dat waterdicht is. Zo ben je steeds beschermd tegen eventuele onverwachte regenbuien. Wil je een waterdicht doek? Dan kies je best voor polyester.

 

Extra opties

Er zijn heel wat extra opties beschikbaar om het je helemaal naar de zin te maken.

 • Led-verlichting: led-verlichting geeft erg helder licht. Led’s in verschillende kleuren zijn ook mogelijk om je woning in een speciale sfeer te hullen.
 • Verwarming: zeker tijdens koude zomeravonden is extra verwarming welgekomen. Infraroodstralers zijn de ideale oplossing.
 • Luidsprekers: gezellige avonden onder je terrasoverkapping worden nog gezelliger dankzij luidsprekers. Zo kan je de hele avond gezellig muziek beluisteren.
 • Glazen schuifwanden: glazen wanden die je zijdelings kan wegschuiven zijn een optie die het comfort verhogen.

 

Offertes voor een overkapping ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers